Duurzame daken

Maak een afspraak

Een nieuwe functie voor uw platte dak?

Een plat dak nutteloos? Juist niet, want die ogenschijnlijk loze ruimte kan heel nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige daktuin of aan zonnepanelen. Innodak zoekt samen met u naar creatieve manieren om het platte dak van uw bedrijfsgebouw een nieuwe functie te geven. Wij zien het dak als maaiveld een ruimt die ontwikkeld kan worden. 

Isolatie van warmte en geluid

Zo is het mogelijk om flink op energie te besparen met een groendak. Niet alleen verbeteren deze daken de isolatie van warmte en geluid, ze verhogen ook de levensduur van het dak. En wanneer het technisch mogelijk is, zorgt het voor een gezellige sfeer omdat uw medewerkers door de daktuin tussen het groen kunnen wandelen of zitten. Een prachtig voorbeeld van een door ons geplaatst groendak is te vinden op de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch, of het grasheuveldak op het gemeente huis in veghel.


Mooier, gezonder en groener

Innodak werkt in de aanleg van duurzame daken nauw samen met het zusterbedrijf Moss. Moss is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige groene ontwerpprojecten, variërend van tropische binnentuinen en duurzame groendaken tot stedelijke landbouwprojecten. Het team van Moss, bestaande uit ontwerpers, architecten, plantenspecialisten en projectmanagers, ondersteunt u samen met de dakspecialisten van Innodak bij het realiseren van mooiere, gezondere en groenere omgevingen op uw bedrijfsdak. 


Zonnepanelen voor beter energiebeheer

Wilt u uw energiebeheer drastisch verbeteren, denk dan aan de plaatsing van zonnepanelen. Zowel op platte als hellende daken zijn ongekend veel innovatieve systemen beschikbaar. Ook hierin werkt Innodak nauw samen met de allerbeste leveranciers van systemen rond zonne-energie.

 

Misschien komt u met de plaatsing van zonnepanelen zelfs in aanmerking voor subsidie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u uw bedrijfsgebouw verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelen-project. De subsidie bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen. U kunt de aanvraag voor een subsidie indienen tot en met 31 december 2023. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op deze pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.