Dakrenovatie

Maak een afspraak

Dakrenovatie is investeren in de toekomst van je bedrijf


Duurzaam ondernemen begint bij een goed dak van je eigen bedrijf. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, zijn veel daken van bedrijfsgebouwen in een staat die vraagt om vervanging of reparatie, en in sommige situaties complete dakrenovatie. De renovatie van daken is niet alleen nodig om de energie-efficiëntie te verbeteren, maar ook om een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen. 

De renovatie van daken: hoe zit het met je bedrijfsdak?

Je betreedt zelden het dak van je bedrijf en daarom ontgaat de kwaliteit van de dakbedekking je al snel. Af en toe kunnen er weliswaar zichtbare lekkages optreden die weer te repareren zijn, maar heb je ook over langere perioden zicht op de veiligheid en duurzaamheid van de dakbedekking? Heb jij enig idee wanneer het dak toe is aan renovatie?


Wist je bijvoorbeeld dat een dak gemiddeld twintig jaar mee gaat? Dit is wel afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de dakconstructie, de gebruikte materialen én de ligging van je dak.Complete dakrenovatie? Voorkom hoge dakrenovatie kosten met dakinspectie tool van Innodak

Soms volstaat lokale reparatie niet en is je bedrijfspand toe aan een volledige dakrenovatie. Een complete dakrenovatie kan hoge renovatiekosten en logistieke problemen met zich meebrengen, terwijl jouw bedrijf natuurlijk gewoon door blijft draaien. Hoe zorg je dan dat je werknemers veilig kunnen blijven werken en dat voorraden niet verloren gaan, of zelfs in het ergste geval verplaatst moeten worden naar tijdelijke opslagruimtes?


Heel simpel: ken de actuele staat van je dak. Onze oplossing? Jaarlijkse inspecties uitgevoerd door onze dakrenovatie experts. Zij kijken naar plaatsen die aan jouw aandacht ontsnappen, identificeren eventuele afwijkingen en geven advies over noodzakelijke acties op korte én lange termijn. Allemaal om de levensduur van het dak te verlengen. 


Is dit mogelijk met mijn bedrijfsdak? Zeker! Je kunt ons onderhoudscontract gemakkelijk afsluiten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Het dak wordt jaarlijks geïnspecteerd en kleine problemen pakken we direct aan, waardoor je een algehele dakrenovatie vermijdt. Wij laten jou écht niet wachten.

Bespaar energie en verbeter je imago met dakrenovatie

Waterschade aan een dak is onvermijdbaar, waarbij het soms zo ver komt dat volledige vervanging noodzakelijk is. Ondanks dat dit vervelend is, is dit wel het perfecte moment om te overwegen hoe een nieuw dak kan bijdragen aan duurzaamheid en efficiënt energiebeheer. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Innovatieve isolatietechnieken zijn dé oplossing om met een nieuw dak aanzienlijk te besparen op energiekosten. Goed voor het milieu en je bedrijfsimago. 

Samenwerking met onze partners Derbigum, IKO en SOPREMA voor topkwaliteit

Dakrenovaties van topkwaliteit, daar streven we naar. Daarom werken we exclusief met de beste dakbedekkingleveranciers. Door onze samenwerking met Derbigum werken wij met gecertificeerde producten met een focus op de circulaire economie. Derbigum biedt klassieke, ecologische en kunststof dakbanen, net als milieuvriendelijke onderlagen en dampremmende lagen. Jij bedenkt het, Derbigum heeft het. We zitten niet stil, maar blijven constant onderzoek doen naar verbeterde plaatsingstechnieken en -systemen. 


Daarnaast gebruiken we producten van IKO, een vooraanstaande Canadese fabrikant. Voor ons én voor IKO is een duurzaam dak meer dan alleen hoogwaardige toplagen. Het draait om het complete daksysteem. Naast ons eigen IKO roof concept bieden wij bitumen, kunststof dakbedekking, isolatiematerialen en vloeibare dakbedekking. We hebben het allemaal! 


SOPREMA is expert op het gebied van waterdichting en isolatie, en is een belangrijke producent en leverancier voor Innodak. In andere woorden: een waterdicht partnerschap. 


Benieuwd hoe we jouw bedrijfsdak kunnen omtoveren?