Dakrenovatie

Maak een afspraak

Dakrenovatie is investeren in de toekomst van uw bedrijf

Duurzaam ondernemen vraagt om een goed dak boven uw bedrijf. Dat klinkt logisch, toch zijn veel daken op bedrijfsgebouwen aan vervanging of reparatie toe. Al was het alleen om energie te besparen en een gezond, veilig werkklimaat te garanderen.

Zicht op kwaliteit van het bedrijfsdak

Juist omdat u zelf niet zo vaak op het dak van uw bedrijf staat, ontsnapt de kwaliteit van de dakbedekking al snel aan de aandacht. Misschien zijn er af en toe wat kleinere, zichtbare lekkages die makkelijk kunnen worden gedicht, maar heeft u buiten deze incidenten ook langduriger zicht op de veiligheid en duurzaamheid van de dakbedekking?

Gemiddeld genomen gaat een dak zo’n twintig jaar probleemloos mee. Maar dat hangt wel af van factoren als de kwaliteit van de dakconstructie, de gebruikte materialen of de juiste ligging van bijvoorbeeld van uw dak.


Complete dakrenovatie?

Soms volstaat een lokale reparatie niet meer en moet een bedrijfsdak compleet worden vervangen. U staat dan voor onverwachte, hoge kosten. Omdat uw bedrijf wel moet blijven draaien, kan een volledige dakrenovatie ook logistieke problemen opleveren. Hoe zorgt u er voor dat uw werknemers veilig blijven werken en dat voorraden niet verloren gaan of moeten verhuizen naar een tijdelijke opslag?

Daarom is het zo belangrijk dat u letterlijk op de hoogte bent van hoe het dak er aan toe is. Een jaarlijkse inspectie door onze specialisten helpt u daarbij. Wij kijken op plaatsen waar u nooit aan zou denken, signaleren kleine afwijkingen die zonder reparatie voor enorme schades kunnen zorgen en adviseren u over wat op korte of langere termijn moet worden gedaan om een lange levensduur van het dak te garanderen. 

Met het afsluiten van een onderhouscontract komt u nooit voor verrassingen te staan het dak wordt dan ieder jaar geinspecteerd en kleine onvolkomenheden worden direct opgelost.


Duurzaamheid en energiebeheer met dakrenovatie

Waterschade aan een dak komt voor. Dan is het soms zelfs nodig het hele dak te vervangen. In die gevallen is het verstandig óók te kijken naar hoe een nieuw dak bijdraagt aan duurzaamheid en een gunstiger energiebeheer. Er zijn immers al zoveel innovatieve isolatietechnieken beschikbaar dat u met een nieuw dak stukken voordeliger energie verbruikt. Bovendien levert u een positieve bijdrage aan het milieu - dat levert ook punten op voor uw bedrijfsimago.


Derbigum

Om topkwaliteit te garanderen, werkt Innodak uitsluitend met de allerbeste leveranciers van materialen voor dakbedekking. Zo gebruiken wij vaak de gecertificeerde producten van Derbigum, die het toepassen van de circulaire economie in de ontwikkeling van nieuwe of bestaande producten tot speerpunt heeft gemaakt. 

Ook is er permanent onderzoek naar verbetering van plaatsingstechnieken en -systemen. Derbigum is gespecialiseerd in klassieke, ecologische en kunststof dakbanen, maar levert ook onderlagen en dampremmende lagen die met de nieuwste milieutechnologie zijn ontwikkeld. 


IKO

Daarnaast passen wij producten toe van het van oorsprong Canadese IKO, toonaangevend producent van dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatie. Net zoals voor ons, geldt voor IKO dat een goed dak niet alleen afhankelijk is van een kwalitatief hoogwaardige toplaag; het gaat om het complete daksysteem. Naast het eigen ‘IKO roof concept’ in deze categorie gebruiken wij bitumen en kunststof dakbedekking van IKO, maar ook isolatiematerialen, liquids( vloeibare dakbedekking).