Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Innodak
45
page-template-default,page,page-id-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Innovatief in milieuvriendelijke daken is voor Innodak meer dan een motto. Het is onze manier van werken. Noem het maatschappelijk verantwoord ondernemen. En daarin gaan we ver. We kijken onszelf in de ogen. Laten anderen kritisch naar ons kijken. Om toe te zien dat we de ideeën die wij uitdragen zelf in de praktijk brengen.

Menselijk kapitaal

Onze medewerkers zijn ons kapitaal. En die koesteren we. Veiligheid gaat boven alles. Een valbeveiligingssysteem behoort tot de standaard uitrusting van iedere medewerker. VCA** en BTR (veilig aan het spoor werken) horen daarbij evenals zes bedrijfshulpverleners.

Leren en werken

Bij Innodak nemen we onze verantwoordelijkheid als het om opleiden gaat. We willen dat onze medewerkers zich ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aangaan en het beste uit zichzelf halen. Dat vraagt om een persoonlijk opleidingsplan en een leven lang leren. Je kunt pas daken innoveren als je eerst jezelf innoveert.

Jongeren

Jongeren hebben bij ons een toekomst. Als erkend leerbedrijf hebben wij vier stagiairs in dienst. En eigen leermeesters. Jong en oud inspireren elkaar. Deze investering betaalt zich terug in continuïteit in kennis en kunde.

Huisvesting

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint voor Innodak dicht bij huis: het eigen bedrijfsgebouw. Dit is milieuvriendelijk gebouwd met onder meer mos/sedum, zonnepanelen en zonneboilers. Restmaterialen worden opnieuw gebruikt. Sloopmateriaal krijgt een tweede leven.

Recycling

Als bijdrage om de klimaatdoelen van Kyoto te halen hebben we een eigen manier van werken: koud kleven en zo min mogelijk open vuur. Oude bitumen dakbedekking gaat in de recycling om weer als nieuw het dak op te gaan. Restmaterialen worden verwerkt voor de wegenbouw. Want grondstoffen die eindig zijn, vragen om verantwoord hergebruik.

Goede doelen

Als we onszelf in de ogen kijken, kijken we ook naar anderen: naar kinderen die ziek zijn. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Iedere zieke is er een te veel. Daarom steunen wij de Stichting Energy4All.

Daarnaast steunen wij ook Stichting FLOWGI. In Indonesië heerst veel armoede. Volwassenen en kinderen die zich in een zwakke positie bevinden, zoals weeskinderen, lijden daar het meest onder.De stichting FLOWGI wil vanuit Nederland iets aan doen. FLOWGI zet zich in voor weeskinderen en arme kinderen die hulp nodig hebben in de Indonesische archipel.

Hopelijk steunt u deze stichtingen ook.

  20120212232459_c1_k C3 Erkend_leerbedrijf